НАТХНЕННЯ

60 образів Меріл Стріп





НАТХНЕННЯ

60 образів Меріл Стріп

У Меріл Стріп 3 "Оскари" та 4 дітей, рекордна кількість номінацій на премію "Оскар", "Золотий глобус" та шлюб із 40-річним стажем. Вона знялася у 60 фільмах, визнана однією з найвидатніших актрис сучасності, і при цьому сама собі прасує сорочки. Її ім'я не миготить у скандальних новинах, шанувальники, кінокритики та колеги її обожнюють. Меріл Стріп спромоглася домогтися від життя всього, про що мала сміливість мріяти.

Початок її творчого та сімейного шляху можна описати так: Меріл Стріп знімалася у фільмах, збирала "Оскари" та народжувала дітей. Її кар'єра актриси та дружини розпочалася з різницею в один рік.

● 1977 року вона вперше з'явилася на екрані у фільмі "Джулія".● У 1978 році вийшла заміж за скульптора Дона Гаммера і цього ж року була номінована на премію "Оскар" за роль у "Мисливці на оленів".● У 1979 році, у рік народження сина Генрі, вийшло 3 фільми за участю Меріл: "Манхеттен", "Спокушання Джо Тайнена" та "Крамер проти Крамера". За роль в останньому актриса здобула свій перший "Оскар".

1982 року на екрани виходить фільм "Вибір Софі", який приносить другий "Оскар". З цього моменту весь Голлівуд розуміє, що Меріл Стріп може зіграти абсолютно все. Через рік у актриси народилася дочка Мемі та вийшла ще одна картина. З того часу ім'я Меріл у всіх на устах. Вона починає грати зі знаменитими акторами, практично кожна роль номінується на "Оскар".

Illustration

ЗАНАДТО ПОТВОРНА ДЛЯ ГОЛЛІВУДУ

Дивлячись на такий запаморочливо швидкий зліт, важко повірити, що Меріл часто відмовляли через її зовнішність. На одному з кастингів режисер сказав, що вона надто потворна.

Це стало поворотним моментом для мене. Ця груба думка могла або зруйнувати мої мрії стати актрисою, або змусити взяти себе в руки і повірити у свої сили. Я глибоко зітхнула і сказала "Вибачте, ви вважаєте мене занадто потворною для вашого фільму, але ви лише крапелька в морі думок, і я йду в пошуках тепліших хвиль",

розповідає Меріл Стріп в інтерв'ю.

Пізніше вона жартуватиме, що була б у неї зовнішність вишуканіша, не довелося б з такою розлюченістю боротися за ролі і відточувати кожен дубль. Але саме це забезпечило їй світове визнання. Там, де інша актриса лише прочитає сценарій, Меріл Стріп витрусить душу і з себе, і з режисера. Завдяки своїй працьовитості та чуттю вона розробила власний акторський метод. Кожен її персонаж не схожий на попередній.

З приходом популярності Меріл Стріп не знижує планку і береться за важкі ролі: бездомну вбивцю дитини, хоча могла розраховувати на ролі гламурніших персонажів. Вона пробує себе у нових жанрах. Наприклад, для того, щоб зіграти роль інструктора з рафтингу у трилері "Дика річка", Меріл навчилася долати пороги четвертого рівня складності. Ніхто не очікував від неї такого. Але це було у стилі Стріп. У 21 рік вона вирушила подорожувати Європою автостопом.

Illustration

ЗРІЛА КРАСА ПОЗА ШАБЛОНАМИ

Коли Меріл виповнилося 40 років, вона відмовилася вдаватися по допомогу до пластичних хірургів для продовження молодості. Навпаки, взяла в союзники свій вік та почала грати характерних вікових героїнь. Для неї це стало новим витком у творчих експериментах. Меріл Стріп грає яскраві протилежні ролі другого плану, які б їй не дали, якби вона була молодша. Сама актриса заявила, що їй подобається старіти.

Чим старше я стаю, тим сильнішим є мій апетит до життя.


У 2012 зірка отримує свій третій "Оскар" за Маргарет Тетчер у фільмі "Залізна леді". Актрисі на той момент виповнилося 63 роки.

Illustration

Меріл Стріп з сім'єю

І КІНО, І ЧОЛОВІК, І ДІТИ

Як актрисі вдавалося поєднувати зйомки та виховання дітей? Спочатку сім'я всюди супроводжувала її. У молодості Меріл Стріп часто літала на зйомки на інші континенти та знімалася далеко від дому, але після фільму "Крики у пітьмі" 1988 року вирішує переформатувати стиль роботи.
"Діти були заручниками мого акторського способу життя. Генрі ходив у дитячий садок у Нью-Йорку та Техасі, пішов у перший клас в Африці, а закінчив його в Англії, другий клас провів у Коннектикуті, третій - в Австралії, четвертий - у Лос-Анджелесе. Через мої зйомки син змінював одну школу за іншою, поки одного разу дуже жорстко не сказав нам з Доном: "Я більше не маю наміру бути новеньким!" Ми пригальмували з нашими пересуваннями і незабаром остаточно влаштувалися в Нью-Йорку".
З того часу Меріл погоджується тільки на ті зйомки, які проводяться ближче до будинку. Вона часто говорить в інтерв'ю, що сім'я для неї на першому місці.

Я була народжена для сім'ї. Без чоловіка та дітей я була б уже мертва, принаймні емоційно. Я ніколи не могла уявити себе самотньою.


Її шлюб із скульптором Доном Гаммером руйнує стереотипні уявлення про те, що спілка двох творчих людей неможлива. Коли її запитують, у чому секрет її щасливої сім'ї, Меріл відповідає:
"Мені здається, я часто ставилася до різних потреб та вимог близьких як до своїх власних. Напевно, в цьому і полягає секрет успішного шлюбу. Потрібно вміти вчасно відступити на крок, пам'ятати , що ти не номер один, не єдина і неповторна, кому всі повинні підкорятися, тому, незважаючи на всі номінації та нагороди, у реальному сімейному житті я своє місце знаю і дуже щаслива, що воно в мене саме таке. А це куди як приємніше, ніж бути «світовою зіркою».

У 68 років Меріл Стріп з'явилася на обкладинці журналу "Vogue", продовжує активно зніматися в кіно та зачаровувати шанувальників новими образами.

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

Я ЯК ТАНК. ЯКЩО Я МАЮ МЕТУ, ТО В НЕЇ НЕМАЄ ШАНСІВ

Велике інтерв'ю зі Світланою Монастирською, яка пройшла шлях від касира до заступника Голови Правління одного з найбільших банків

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

КЕРУЙТЕ ПРОЦЕСАМИ, А НЕ ЛЮДЬМИ

Інтерв'ю з рестораторкою з 18-річним стажем, керуючою партнеркою та CEO в "Сім'я ресторанів Діми Борисова"

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

ІДЕЯ – ЦЕ НАЙДОРОЖЧИЙ ТОВАР У СВІТІ!

Інтерв'ю з керуючою акціонеркою однієї з найбільших страхових компаній країни – "Арсенал Страхування" – Мариною Авдєєвою.

Найближчі заходи

Illustration

SUPERWOMAN FORUM чернівці

2.03.2024Чернівці | Культурно-мистецький центр імені І.Миколайчука12 спікерів400+ учасниць Велика бренд-зонаДегустації та нетворкінг

Illustration

SUPERWOMAN FORUM вінниця

16.03.2024Вінниця | Mont Blanc12 спікерів400+ учасниць Велика бренд-зонаДегустації та нетворкінг

Illustration

SUPERWOMAN FORUM київ

6-7 квітня 2024Київ | MERCURE Congress24 спікери700+ учасниць OFFLINE | ONLINEВелика бренд-зонаДегустації та нетворкінг